Persoonlijke weetjes

Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek, in Aalten, ongeveer 10 km van Sinderen.
Toen ik een jaar of 22 was, ben ik voor lange tijd naar het westen van het land vertrokken om er te huwen, te werken en te studeren.

In de jaren ’90 was ik bestuurslid en voorzitter van de Vrije Academie in Zoetermeer en tot februari 2012 kon u mijn naam ook als universitair docent aan de Technische Universiteit, faculteit Bouwkunde, tegenkomen. Na februari 2012 ben ik van een vervroegde pensionering gaan genieten.

In 2008 hebben wij Het Ottenhuus gekocht en vanaf dat moment woonden en werkten wij op Sinderen. Mijn man Hans heeft de eerste jaren de oude varkensschuur verbouwd tot werkplaats, atelier en expositieruimte Het Ottenhuus. Helaas hebben wij moeten besluiten om Het Ottenhuus te verlaten. Vanaf 2023 wonen wij veel compacter in Varsseveld, waar mijn atelier flink kleiner is dan mijn vorige werkplaats. Dat heeft invloed op mijn werk, dat nu bescheidener in grootte is.

Lidmaatschap kunstenaarsnetwerk

Sinds eind 2021 ben ik lid van kunstenaarsnetwerk Het Web in Doetinchem. Het Kunstcentrum heeft een tijdelijke galerie in ‘De Kruisberg’, Klootsemastraat 1, 7009 CE Doetinchem. Jaarlijks worden daar vanaf april tot oktober groepsexposities gehouden. Vanaf november 2023 wordt in een leegstaand winkelpand in het Centrum van Doetinchem (Hamburgerstraat 67) een galerie en kunstwinkel ingericht. Openingstijden dinsdag en zaterdag en op koopzondagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Kunstopleidingen

  • Vrije Academie Den Haag (Beeldhouwafdeling; jaren ’90); Kunstzinnige Vorming (Amsterdam, 1990 en 1996); Oxford (2007)
  • Diverse workshops: keramiek (incl. raku- en houtstoken ), mallen voor afgieten in brons en aluminiumcement, glasfusion, edelsmeden, vrij schilderen, vilten, schilderen met acryl, monoprinten, zeefdrukken, etsen

Beroepsopleidingen

  • HBO Personeelswerk (1984)
  • Vrij-Doctoraal Sociologie; Stad- en Cultuursociologie (2001)